- Autor: TheSmurf
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Chléb celozrnný žitný - černý (Vita Star) | 30 |
Mléko polotučné průměr | 50 |
Houby čerstvé průměr | 50 |
Celer - bulva | 50 |
Petržel - kořen | 50 |
Mrkev | 50 |
Brambory rané | 150 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, majoránka
Energetická hodnota celkem: 1177 kJ
Bílkoviny (g): 10,
Tuky (g): 2,
Sacharidy (g): 56,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Brambory, mrkev, petržel a celer očistíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a zalijeme asi 1 cm nad okraj zeleniny vodou. Vaříme do měkka. Poté osolit, opepřit, přidat majoránku. Polévku společně s mlékem rozmixujeme na krém ozdobíme olejem a houbami, podáváme s žitným chlebem. Místo mrkve lze použít dýni hokaidó.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.